OHRID – 8. Mart

Code: NBHTY
4 DANA - 2 NOĆENJA
Category:
  • ohrid

Ohrid je veličanstven grad predivnog jugozapadnog dela Makedonije i vodeći ljetnji turistički centar zemlje, sa oko 42000 stanovnika, za koji kažu da je duša Balkana i svakako kolijevka slovenske pismenosti. Grad Ohrid je smješten na obali prekrasnog Ohridskog jezera, udaljen oko 170 km od Skopja, glavnog grada Makedonije. Zahvaljujući svojim izvanrednim prirodnim ljepotama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu, Ohrid je od 1979. godine dio UNESCO svjetskog kulturnog nasleđa.

 

POLAZAK   /       POVRATAK                       PODGORICA- ispred Delta City
VRIJEME POLASKA TC Delta City u 07:0 h.
UKLjUČENO U CIJENU
Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama Usluge pratioca / vodiča u Sarajevu
Usluga jednog noćenja sa doručkom u hotelu Hollywood sa 4****
NIJE UKLjUČENO U CIJENU
Individualni troškovi putnika i ulaznice za muzeje
Lokalna taksa 1,5 € ( plaća se kod vodiča u autobusu)

NAČIN PLAĆANJA:

– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i poslednju ratu do 10 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna  ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

Validnost pasoša ili lične karte za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;

Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.

1

Day 1: Departure

Polazak iz Podgorice sa dogovorenog mjesta u 23:30h udobnim autobusom visoke turističke klase.Dolazak u Nikšić u 00:30.Polazak iz Nikšića u 00:45. Putovanje preko Albanije (Božaj, Skadar, Tirana…) sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.

2

Day 2

Dolazak u Ohrid u ranim jutarnjim časovima. Smještaj u vilama. Slobodno vrijeme za odmor. Oko 14:30 časova okupljanje grupe na trgu kod spomenika Svetog Klimenta i odlazak na razgledanje najznačajnijih znamenitosti Ohrida u pratnji lokalnog vodiča: Sveta Sofija, crkva Svetog Jovana, crkva Svetog Klimenta, Samuilova tvrđava – sa koje se pruža predivan pogled na Ohridsko jezero i cijeli grad. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za šetnju ohridskom čaršijom sa mnogobrojnim dućanima. Noćenje.

3

Day 3

U 11:00 časova okupljanje kod Ohridske banke (kružni tok) i odlazak na fakultativni izlet Sveti Naum-Biljanini izvori. Putovanje do Svetog Nauma, popularnog izletišta u čijoj se blizini Crni Drim uliva u Ohridsko jezero. Obilazak manastira koji je osnovao Sveti Naum 895. godine. Povratak u Ohrid, sa usputnim obilaskom Biljaninih izvora. Uveče organizovan fakultativni kolektivni izlazak grupe u nacionalnom restoranu, gdje ćete uživati uz bogatu makedonsku trpezu i muzički program. Noćenje.

4

Day 4

Napuštanje smještaja i okupljanje grupe kod Ohridske banke (kružni tok) u 10.00h i polazak za Tiranu. Po dolasku u Tiranu predviđen je obilazak tržnog centra “TEG”. Slobodno vrijeme za šoping. Nakon toga polazak za Crnu Goru. Dolazak u Podgoricu u večernjim časovima. Kraj putovanja !

test1392 '; } ?>